SISTEMSKE STORITVE

ŽIČNA IN BREZŽIČNA OMREŽJA

Za nemoteno delovanje vašiega ekosistema in komunikacije med zaposlenimi in strankami je obvezna podlaga sodobna in dovršena mrežna oprema. Le na ta način lahko vaše naprave med seboj delijo podatke in vam omogočajo, da do njih dostopate iz različnih lokacij. Kakovostna mrežna rešitev je lahko zelo koristna za vaše poslovanje, saj vam omogoča shranjevanje pomembnih podatkov na centralizirani lokaciji. To omogoča različnim računalnikom v omrežju, da dostopajo kadarkoli do teh podatkov, po potrebi pa jih lahko tudi spreminjajo, s čimer se posodobijo na vsah računalnikih. Tako lahko zaposleni svoje ideje in projekte delijo hitreje in enostavneje, s čimer se poveča produktivnost dela. Morda še pomembnejšo vlogo pa mrežne rešitve igrajo pri komunikaciji z vašimi strankami. storitev potencialnim strankam.

omrezja

Vse več aplikacij in storitev podjetije se danes zanaša na oblak, vztrajanje pri starejši oziroma zastareli opremi pa hitro začne predstavljati ozko grlo, ki ne deluje dovolj učinkovito in zaustavlja potencial podjetja. Nenazadnje pa je starejšo opremo tudi težje vzdrževati, to pa velikokrat prinese s sabo tudi višjo ceno. Sodobni poslovni procesi terjajo stabilno informacijsko-komunikacijsko infrastrukturo, ki je osnova za IT rešitve in storitve ter eden od stebrov konkurenčnih prednosti. To je nekaj prednosti, ki jih zagotavlja kakovostna mrežna oprema:

  • Vaši zaposleni enostavno dostopajo do podatkov in aplikacij, ki jih uporabljate za poslovanje.
  • Upravljanje in deljenje informacij med zaposlenimi poteka hitro.
  • Večja delovna produktivnost.
  • Vaši poslovni procesi so zaščiteni pred potencialnimi napadi hekerjev.
  • Manjša verjetnost uhajanja podatkov.
  • Hitri dostop do interneta.
  • Oddaljen dostop do pisarniške opreme.

Kakovostna mrežna oprema bo znižala stroške podjetja za strojno opremo. Z njo lahko namreč delite določeno opremo, da jo koristijo vsi v podjetju. Na primer tiskalnik. Če ga povežete v stabilno mrežo, ga bodo lahko uporabljali vsi, ki so priklopljeni na to mrežo in vam ne bo treba kupiti tiskalnika za vsako pisarno posebej. Z dobrim omrežjem tako tudi prenašanje datotek postane mala malica, ki ne zahteva dodatne opreme, kot so USB-ključi.

Z dobrim omrežjem lahko vzpostavite tudi večji prostor za hrambo podatkov. Računalniki ki jih povežete v mrežo lahko prispevajo svoj disk, kar pomeni da naenkrat dobite ogromno shrambo, ki si jo vsi delijo med sabo. To je še posebej pomembno, ker danes praktično v vseh podjetjih poslovanje poteka tako, da si določene podatke deli več zaposlenih.

Prihranite lahko tudi pri programski opremi, saj veliko ponudnikov ponuja mrežne različice svojih programov, kar pomeni da morate kupiti le eno licenco, jo namestiti na osrednjem strežniku, uporabljate pa jo lahko potem na različnih računalnikih. Tako prihranite tudi čas pri nameščanju, saj vam programske opreme ni treba namestiti na vsak računalnik posebej.

Z usposobljenimi strokovnjaki vam pri Anniju nudimo svetovanje, načrtovanje, postavitev in vzdrževanje žičnih in brezžičnih rešitev zasnovanih na osnovi Dell EMC Networking in MikroTik, informacijsko-komunikacijskih tehnologij, ki vam zagotavljajo brezhibno poslovanje in komunikacijo.