SISTEMSKE STORITVE

VARNOSTNO KOPIRANJE IN ARHIVIRANJE

Izguba podatkov je pogosta neprijetna izkušnja uporabnikov informacijske tehnologije. Odlična rešitev, s katero se temu izognete, je izdelava varnostnih kopij vaših ključnih podatkov, datotek in informacij. To je psotalo danes ključnega pomena in vam prihrani marsikakšen siv las. Ne glede na to, kako veliko podjetje imate, je izdelava varnostnih kopij morda najbolj pomembna stvar za vaše uspešno poslovanje in ohranjanje delujoče infrastrukture. Nanj lahko gledate kot na rezervno pnevmatiko v avtu. Večino časa je sicer ne boste potrebovali, a ko vam enkrat ena poči, boste zelo veseli, da jo imate v prtljažniku. In tako je tudi z izdelavo varnostnih kopij in arhiviranjem podatkov. Nikoli ne veste, kdaj jih boste rabili.

acronis_bn1

Glavni namen izdelave varnostnih kopij je obnovitev podatkov po njihovi izgubi. Tako jih imate vedno pri roki in jih lahko uporabite za vnovično vzpostavitev vaše infrastrukture, če pride do izgube podatkov, če vas napadejo hekerji ali če pride do naravne katastrofe, ki uniči vašo opremo in s tem podatke na njej. Podatki danes predstavljajo glavno vrednost podjetja in če jih izgubite ima to lahko velike finančne posledice za vas. Četudi gre za manjšo izgubo, ki ne vpliva toliko na vaše posovne procese, pa vam varnostne kopije lahko prihranijo ogormno časa pri ponovnem nameščanju programske opreme in ponovni izdelavi razpredelnic in datotek.

Podjetja so tudi zavezana k temu, da morajo dalj časa hraniti svoje podatke poslovanja. Bodisi zaradi davčnih namenov bodisi zaradi različnih predpisov in ureditev. Nikoli ne veste, kdaj boste morali pogledat v poslovne knjige izpred nekaj let.

Pri Anniju vam nudimo rešitve glede na vaše potrebe s pomočjo strojne in programske opreme priznanih proizvajalcev Dell EMC (DataDomain, Avamar) in Acronis.