SISTEMSKE STORITVE

VISOKO RAZPOLOŽLJIVO IT OKOLJE

Vaše poslovanje lahko poteka nemoteno le če vaše IT okolje funkcionira tako kot je treba. To pomeni, da komunikacija poteka brez prekinitev, da so podatki spravljeni na varnem in urejeni, da so vse potrebne informacije ves čas dostopne zaposlenim in da lahko do vaših sistemov dostopate tudi na daljavo. Pri Anniju vam tu pridemo naproti s svetovanjem in načrtovanje virtualizacije, konsolidacijo strežniških in diskovnih sistemov ter visoko razpoložljivimi okoliji s sekundarnimi lokacijami. Z vpeljavo virtualizirane strežniške in diskovne infrastrukture ter uporabo programskih rešitev Microsoft Hyper-V ali VMware vam prihranimo prostor, energijo ter čas za upravljanje vašega sistema.

PROFESIONALNA-PODPORA-3

Strežniška virtualizacija se je izkazala za revolucionarno tehnološko rešitev za upravljanje IT okolja, saj je prinesla številne možnosti, ki v fizični infrastrukturi niso bile mogoče. S finančnega stališča je strežniška virtualizacija stroškovno zelo učinkovita izbira, saj omogoča številnim različnim aplikacijam, da so nameščene ne istem fizičnem strežniku. Virtualizacija pa prinaša še številne druge koristi vašemu IT okolju. Z virtualizacijo imate nižje stroške s strojno opremo, saj ne potrebujete več večjega števila strežnikov, ampak lahko en strežnik vzdržuje več virtualnih mašin. Aplikacije ne potrebujejo več lastnih fizičnih strežnikov, saj z virtualizacijo tečejo na virtualnih mašinah. Virtualizacija zmanjša vaše stroške s strojno in programsko opremo tudi za 40 odstotkov. Z virtualizacijo je prav tako hitrejša vzpostavitev virtualnega okolja, saj lahko enostavno klonirate obstoječe virtualne mašine in vam ni treba znova in znova nameščati programske opremo, tako kot na fizičnih strežnikih. Ker virtualiacija odpravlja potrebo po večjem številu fizičnih strežnikov predstavlja energijsko učinkovito rešitev. Virtualizacija je koristna tudi za varnost vaših podatkov. Prestavljanje virtualne mašine iz enega na drug strežnik namreč poteka hitro, posledično pa poteka hitro tudi varnostno kopiranje kritičnih podatkov. Na ta način lahko vedno hitro nazaj vzpostavite svojo infrastrukturo, če bi jo kaj podrlo. Vse to pa vpliva na večjo učinkovitost zaposlenih. Manj strojne opreme pomeni manj časa za vzdržavanje, kar posledično pripelje do tega, da se vaši zaposleni lahko osredotočijo na druge naloge.

Microsoftov Hyper-V je ena od najbolj uveljavljenih rešitev na področju virtualizacije. Omogoa vam, da poganjate programsko različico računalnika, imenovano virtualna mašina. Vsaka virtualna mašina se obnaša kot kompleten računalnik, s svojim operacijskim sistemom in programi. Hyper-V poganja vsako virtualno mašino v lastnem izoliranem prostoru, kar pomeni, da lahko na isti strojni opremi poganjate več različnih virtualnih mašin naenkrat. Hyper-V vam pomaga pri vzpostavitvi ali širitvi zasebnega okolja v oblaku, bolj učinkoviti rabi strojne opreme, razvoju in testiranju raličnih računalnikih okolij in vzpostavitvi infrastrukture virtualnih namizij.

Še en vodilni ponudnik na področju virtualizacije je VMware, katerega programska oprema med drugim omogoča zagon več različnih operacijskih sistemov in aplikacij na enem strežniku ali delovnih postajah, optimiziranje strojne opreme za doseganje večje storilnosti z manj strežniki, prihranek pri skupnih IT-stroških, pospešitev in poenostavljeno upravljanje IT-ja ter vzdrževanje in uvajanje novih aplikacij.

Zaradi nenehne rasti podatkov se njihova količina v povprečju podvoji vsake dve leti. Nadzor, varnost in obdelava podatkov s tem postaja vse kompleksnejši izziv za podjetja. S sodobnimi visoko razpoložljivimi, linearno skalabilnimi, visoko performančnimi diskovnimi sistemi s tehnologijami SAS, iSCSI in FC in vključenimi programskimi rešitvami, kot so Thin Provisioning, Auto Tiering, Snap/Clone, replikacija podatkov, integracija z Microsoft Hyper-V in VMware okolji,… vam izvedemo rešitve, ki obvladujejo te izzive.

Rešitve temeljijo na produktih priznanega proizvajalca Dell EMC (Compellent, EqualLogic, PowerVault, PowerEdge, VNX…).